Ga terug
–+ servings
Aardappelen uit de oven

Aardappelen uit de oven

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Aardappelen uit de oven
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: uitdeoven.nl

Ingrediënten

  • 250 aardappelen per persoon
  • goede snuf zout
  • gedroogde rozemarijn
  • olijfolie om te bakken

Bereiding

  • Was de vastkokende aardappelen eerst heel goed. We bakken de aardappelen namelijk met schil. Droog ze daarna af en snijd ze in ongeveer gelijke stukken van ongeveer2x2 cm.
  • Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje en leg hier de gesneden aardappelen op. Bestrooi met wat zout, gedroogde rozemarijn en een goed scheut olijfolie om te bakken. Husselen dit goed door elkaar en zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de aardappelen in ongeveer 20-25 goudbruin. Controleer of ze mooi gaar zijn en bestrooi eventueel indien nodig nog met wat zout voor je serveert.