Ga terug
+ servings
Zoete-aardappel-uit-de-oven

Zoete aardappel uit de oven

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Uit de oven

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel geschild en in stukken gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie om te bakken
  • 1 theelepel paprikapoeder pittige
  • ¼ theelepel paprikapoeder gerookte
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • snufje chilipoeder
  • snufje gedroogde rozemarijn
  • zout naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hete lucht)
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in gelijkmatige stukken
  • Doe ze samen met alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar met een pollepel of met je handen
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de stukken aardappel over
  • Zet de bakplaat met de aardappel in het midden van de oven en bak ze in 15-25 minuten gaar
  • Check na 15 minuten even met een vork hoe ver ze zijn, dit hangt ook af van de oven en de dikte van de stukken aardappel
  • Als de aardappelen gaar zijn en lekker gebakken haal je ze uit de oven en serveer ze direct